Verduurzamen is niet moeilijk,
als je maar de weg weet

Wij helpen u van begroting tot realisatie

Plannen voor verduurzaming lopen regelmatig vast. Wensen van bewoners of gebruikers van het pand lopen uiteen. Offertes zijn ingewikkeld en lastig met elkaar te vergelijken. Bovendien lijken de kosten soms torenhoog.

Wij snappen dat u soms ontmoedigd raakt, maar laten u graag zien dat verduurzamen niet lastig en duur hoeft te zijn. Met onze kosteloze quickscan krijgt u goed in beeld welke maatregelen voor uw pand aantrekkelijk zijn. Ziet u op tegen het regelen van de financiën en de rompslomp bij het uitvoerende werk? Geen zorgen, want ook daar begeleiden wij u bij. Van voortraject tot oplevering coachen en ontzorgen wij u. Of het nu gaat om een appartementengebouw, particuliere woning of bedrijfspand, wij hebben alle expertise in huis.  

Onze werkwijze

Bij het verduurzamen van een pand komt veel kijken.
In vogelvlucht nemen wij u mee door de stappen en lichten we toe hoe we u van dienst kunnen zijn.

1. Vrijblijvende quickscan

Isoleren, een warmtepomp, zonnepanelen, een groen dak … de mogelijkheden zijn eindeloos. Al op dit punt start onze hulp. Vrijblijvend en kosteloos voeren wij een quickscan uit. Wij inspecteren het pand en de type ruimtes en brengen helder in kaart welke maatregelen het beste passen bij uw specifieke situatie.

U krijgt zo een duidelijk keuzemenu. In het geval van een VvE geven wij in een vergadering met de bewoners desgewenst nadere toelichting. Wij ervaren dat ons advies en onze toelichting het nodige zetje kunnen geven om tot een eensgezind plan te komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2. Plan van aanpak en begroting

Uw keuzes vertalen wij naar een bouwtekening en nauwkeurige begroting. Het is niet eenvoudig voor zo’n grootschalig project de financiën te regelen, maar ook hierin ondersteunen wij u.

Wij weten de weg voor het aanvragen van leningen en subsidies. Dit vraagt tijd en geduld, maar is zeer de moeite waard. Wij kennen goed de kanalen en de voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Lening Nationaal Warmtefonds
Voor verenigingen van eigenaren is het lastig de investering voor verduurzaming te bekostigen. De VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds maakt het mogelijk een groot bedrag te lenen tegen gunstige kosten en voorwaarden. Kijk voor meer informatie op www.warmtefonds.nl of neem contact op de regiomanager. 

3. Vergunningen en vooronderzoek

In het project voor verduurzamen dient u met behoorlijk wat zaken rekening te houden. Zo zijn voor sommige aanpassingen vergunningen nodig. Ook komen bij de renovatie regels uit de Wet natuurbescherming kijken. Wij zorgen dat u goed bent voorbereid.

Onderzoek naar beschermde diersoorten
Zo vroeg mogelijk laten wij biologen onderzoeken of in het pand beschermde diersoorten huizen. De Wet natuurbescherming bepaalt dat rust- en verblijfplaatsen van beschermde dieren niet mogen worden verstoord. Als in uw pand een beschermd dier huist, zijn maatregelen nodig om de overlast voor de dieren te beperken. Denk aan het aanbieden van een vervangende verblijfplaats of het afwachten van een broedperiode.

Dit proces vindt achter de schermen plaats. Bewoners ondervinden er geen hinder van. Wel is het van belang dit proces snel op te starten. Zowel het onderzoek zelf als de mogelijke nasleep kunnen namelijk veel tijd opslokken. Wij bewaken dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. 

4. Uitvoering en oplevering

Als het belangrijke voorwerk gedaan is, volgt de uitvoering. Wij werken met vaste leveranciers en bouwpartners. Zij hebben veel ervaring, leveren kwaliteit en werken netjes.

Voordat we aan de slag gaan, informeren we de bewoners over de planning en de overlast die de werkzaamheden tijdelijk met zich meebrengen. Bouwcoördinator Jan Kuijer controleert dagelijks de voortgang, kwaliteit en financiën. Regelmatig komt ook het bouwteam bijeen voor afstemming, zodat alles op rolletjes blijft lopen. Zodra het werk gereed is, doet Jan de oplevering. Hij is de verbindende schakel en bij alle processen nauw betrokken.

De winst van een duurzaam pand:

Goed voor het milieu
Een systeem van tien zonnepanelen voorkomt bijvoorbeeld maar liefst 1000 kilo CO2-uitstoot per jaar.

Besparing op woonlasten
Kunststof kozijnen en dubbel glas scheelt u bijvoorbeeld aanzienlijk in schilderwerk en energiekosten 

Meer wooncomfort
Goede isolatie betekent bijvoorbeeld het hele jaar door een aangename temperatuur in het pand. 

Hogere verkoopwaarde
Kopers betalen meer voor bijvoorbeeld een goed geïsoleerd pand met een aantrekkelijk energielabel.

‘De komende 25 jaar hebben we weinig omkijken naar onderhoud. Meerderde posten uit het meerjaren-onderhoudsplan vallen weg. Dat is een groot pluspunt.’

Vrijblijvende kennismaking

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of direct een vrijblijvende en kosteloze quickscan aanvragen? Wij maken graag kennis.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.